Hjemkundskab

Festivaltema 2012: Alt det vi ikke ved


Det vi putter i munden smager og lugter forskelligt og kan se ud på mange måder. Få inspiration til, hvordan I kan undersøge den mad, som vi spiser.

Kogebog for hulemænd og vikinger
Målgruppe: Alle
Hvad spiste hulemænd og vikinger? Og gemmer fortiden på nogle lækre opskrifter? Brug  festivalens tema til at se nærmere på menuer fra fortiden i hjemmekundskab. Du kan læse om forskernes opdagelser på videnskab.dk.

Madklassen.dk
Målgruppe: 3. - 6. klasse
På madklassen.dk finder du fakta om mad, undervisningsmaterialer, en opgavesamling om de otte kostråd og meget mere. Eleverne kan teste deres madvaner og blive klogere på krop og motion. Klik dig rundt på madklassen.dk.

Hvad er din livret?
Målgruppe: 5. - 6. klasse
Dette undervisningsmateriale kan bruges tværfagligt i fagene hjemkundskab, natur/teknik, dansk, historie, idræt og matematik. Materialet indeholder et undervisningsforløb i fem moduler. Alle opgaver og tekster kan gratis findes på siden. Læs mere på hvaderdinlivret.dk, der er udviklet af FDB Skolekontakten, Landbrugsraadet og Experimentarium.

Smagens dag
Målgruppe: 4. - 7. klasse
Tag dine elevers smagsløg med på en rundrejse. På hjemmesiden Smagens Dag kan du finde en masse undervisningsmateriale, som kan bruges til at udforske smage. Du kan fx bruge temaer fra de foregående år: Smagens kemi, Smag det sure med det søde, Sundhedens smag eller Smag med chokolade. Fra august af vil materialet til årets tema Sæsonens smag være tilgængelig.

Danske rødder og grove knolde
Målgruppe: 4. - 7. klasse
FDB Skolekontakt har udviklet undervisningsmaterialer, der sætter fokus på forskellige temaer vedrørende mad og måltider.

Mad og krop
Målgruppe: 7. - 10. kl. og gymnasiet
Her finder du information om mad og krop for de ældre elever. Du finder også links til informationsmateriale om bl.a. stofskifte og BMI-tal. EMU'en har samlet informationerne. Læs mere på undervisningsportalen EMU.dk.


Printer venlig version