Sundhed


Hvad er din livret?

Dette undervisningsmateriale kan bruges tværfagligt i fagene hjemkundskab, natur/teknik, dansk, historie, idræt og matematik. Materialet indeholder et undervisningsforløb i 5 moduler. Alle opgaver og tekster kan gratis findes på www.hvaderdinlivret.dk.

Målgruppe: 5. og 6. klasse

Mad og krop
Her finder du information om mad og krop for de ældre elever. Du finder også links til informationsmateriale om bl.a. stofskifte og BMI-tal. EMU'en har samlet informationerne. Læs mere
Målgruppe: Fra 7. Klasse til 3.g

Kost, motion, vægt og energi
bevaegdignu.com fra Dansk Skoleidræt finder du et univers af muligheder for at lære mere om sund livsstil. Her kan du læse om kost, motion, vægt og energi. Du kan også teste din viden og dine vaner, oprette din personlige motionsdagbog eller besøge Caféen, hvor du kan lære mere om energiindholdet i forskellige madvarer.
Målgruppe: 6.- 10. klasse


Skoleprojekter om kræft
Kræftens Bekæmpelse har lavet sundskole.nu, hvor elever kan finde inspiration og oplysninger til skoleprojekter om kræft. Få svar på spørgsmål om kræft, læs om kræft i tal og få indblik i, hvad en kræft-forsker laver.
Målgruppe: Fra 7. klasse og opefter

Følg med i forskning i krop og sundhed
På den nye forskningsportal videnskab.dk finder du nyheder om forskning i blandt andet krop og sundhed. Artiklerne er skrevet i et sprog, så man også uden at være videnskabskvinde- eller mand kan følge med i, hvad der sker på forskernes laboratorier og skriveborde rundt omkring i verden.
Målgruppe: 8. klasse til 3.g

På opdagelse i anatomiens verden
På den spændende engelsksprogede side thinkquest.org finder man figurer, tekster, quizzer og eksperimenter om kroppens forskellige dele.
Målgruppe: 11-16 år (for engelsksprogede)Printer venlig version