Printer venlig version

Danmarks bedste naturfagslærere er kåret

Danni Thorkild Pedersen fra Odense Katedralskole og Lone Skafte Jespersen og Line Matthiesen fra Krogårdskolen blev til finalen den 9. november 2010 kåret som Danmarks bedste naturfagslærere.


I alt 10 spændende og nytænkende naturfaglige undervisningsprojekter havde fundet vej til finalen for DM i Naturfag, der blev afholdt tirsdag den 9. november i forbindelse med Uddannelsesforum i Bella Center ved København. Konkurrencen var opdelt i to kategorier for henholdsvis grundskolelærere og gymnasielærere, der til finalen hver var repræsenteret med fem undervisningsforløb.

På finaledagen præsenterede finalisterne deres projekter for juryen og de mange besøgende på uddannelsesforum, og efter to timers votering kunne et enigt dommerpanel kl. 16.00 løfte sløret for vinderne af konkurrencen og kåre Danmarks bedste naturfagslærere.

Vindere til lands og til vands
Inspireret af Biodiversitetens år i 2010 vandt Line Matthiesen og Lone Skafte Jespersen fra Krogårdskolen med projektet ’Træernes sti’, hvor de blandt andet med hjælp fra skolens 42 forskellige træarter har skabt et udendørs læringsrum som skolen nu vil dele med sin omverden.

Line Matthiesen og Lone Skafte Jespersen, vinderne af DM i naturfag i grundskole-kategorien, bliver her interviewet kort efter præmieoverrækkelsen. ©Thierry Wielemann

For gymnasielærerne vandt Danni T. Petersen med projektet ’Tilpasning til en verden under vand’. I projektet inddrages dykning for at vise gymnasieeleverne, hvordan fysikfaglige begreber kan anvendes i forbindelse med en interessant og udfordrende sport. Eleverne har iført scubaudstyr udført både kvalitative og kvantitative fysik forsøg i svømmehallen.


Danni Thorkild Pedersen fra Odense Katedralskole, vinderen af DM i naturfag i gymnasie-kategorien, bliver her interviewet kort efter præmieoverrækkelsen. ©Thierry Wielemann

Begge vinderprojekter modtog en check på 8000 kr.

Opfindsomhed og begejstring
At DM i Naturfag bidrager til udvikling og inspiration til den naturfaglige undervisning understreges af arrangør, direktør i Dansk Naturvidenskabsformidling Mikkel Bohm, der stod for præmieoverrækkelsen ved finalen.

- Det er fantastisk at se den store opfindsomhed blandt de deltagende lærere i år. Deres elever bliver helt sikkert begejstrede for naturfagene. Næste skridt er at formidle de gode ideer videre til andre lærere - det er et vigtigt formål for DM i Naturfag, siger Mikkel Bohm.

Oplev en af finalisterne
I forbindelse med finalen fulgte tre journaliststuderende Poul Hedegaard fra Odense Katedralskole. Det blev til en 3 minutters reportage fra årets finalen.


© Andreas Scharnberg, Mads Thyrsted og Thomas Hansen - Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Hvad er DM i naturfag?
DM i naturfag er en konkurrence for naturfagslærere i grund- og gymnasieskolen, hvor det handler om at lave det bedste undervisningsprojekt. DM i naturfag blev afholdt for fjerde gang i 2010.

Hvorfor et DM i naturfag?
DM i naturfag afholdes for at synliggøre, at vi i Danmark har rigtig mange dygtige og inspirerende naturfagslærere. Samtidig er DM i naturfag et levende forum for udveksling af viden, erfaringer og lyse ideer lærere imellem.

Hvem står bag?
DM i naturfag 201 blev arrangeret af Dansk Naturvidenskabsformidling og finansieret med støtte fra Undervisningsministeriet og Knud Højgaards Fond.

DM i naturfag er tidligere blevet afholdt i 2007, 2008 og 2009.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

Kontakt projektleder Bjarke Kronborg, bk@formidling.dk, tlf. 22 18 87 70.


DM i naturfag 2010